zondag 23 oktober 2016

Dierendag 4 oktober 2016

En natuurlijk heb ik dit jaar ook weer aan het roodborstje moeten denken. En jawel hoor, het roodborstje zit ook weer te scharrelen tussen de zaadjes en de broodkruimels.
Natuurlijk heb ik weer volop voer en mezenbollen in huis om de vogeltjes weer te voeren dit jaar. Ze weten onze tuin ook weer te vinden. De mussen komen in hele groepen naar het zaad terwijl het roodborstje er tussenin pikt en zijn mannetje staat. De kool- en pimpelmeesjes heb ik op dit moment nog niet veel gezien. Je hoort ze wel veel in de bossen. Ik denk dat ze daar ook nog wel veel te eten vinden op dit moment.

Mooi moment om wakker te worden met een warme kop thee in je hand, kijkende naar de vogels. Daar wordt je toch blij van.

Trouwens pas gelezen, als je eenmaal begint te voeren dan weten de vogels je tuin snel te vinden. Je moet dan in het kader van de energie-besparing ook proberen om altijd voer in je tuin te hebben. De vogels vliegen anders voor niks en dit kost ze veel energie die ze in de koude periodes zo hard zelf kunnen gebruiken. Goed om te weten!