zondag 23 oktober 2016

Kracht

Vanuit mijn eigen kracht moet ik er weer bovenop komen. Zorg goed voor jezelf, vaak is dit heel makkelijk gezegd. Vooral als er heel veel gebeurt of aan de hand is geweest. Life-events is het al genoemd. Je kunt dan ook heel veel hulp krijgen en zoeken maar ik kom toch ook wel tot de conclusie dat je vooral zelf hard moet werken, vanuit je eigen kracht!
Maar dit is nu net het punt. Waar ligt mijn kracht? Wat wil ik? Waar sta ik?
Op dit moment sta ik heel duidelijk op een kruispunt. Dit is een, voor mijn gevoel, een heel gevaarlijk kruispunt. Je gaat aan jezelf twijfelen. Maak ik wel de juiste keuzes? Is dit wel wat ik wil?  Welke kant wil ik nu zelf persoonlijk op? Waar ligt mijn kracht? Maar ook waar liggen mijn valkuilen! Je hebt het al een aantal keren meegemaakt en je denkt dat je er wel mee om kunt gaan. Naarmate je leeftijd vordert en ook je rugzakje wat meer gevuld is, anders zou je dit niet zo kunnen vermelden.
Toch blijft het moeilijk en lastig. Je weet wel dat je teveel nadenkt en dat je meer op je gevoel moet afgaan. Je weet dat je moet aarden, je weet dat je naar je kern moet. Maar hoe doe je dat? Probeer dat nu maar eens uit te leggen! Probeer daar maar eens de juiste woorden voor te vinden. Je gedachten en je gevoelens moet je in woorden proberen te vatten.
Wat wil je??? Waar ligt je kracht???