vrijdag 3 maart 2017

In de lucht

Code Geel. Het stormt in Nederland en hoe. Het lijkt dan wel alsof er tegenwoordig sneller  waarschuwingen gegeven worden. Maar voor de veiligheid wel te begrijpen. Ook deze week weer. En toch zijn er ook spannende dingen.

Je zit in de auto naar het werk. Ondanks dat het 'vasteloavend' is. Wel heerlijk rustig rijden. Je kunt tenminste een keer gewoon doorrijden zonder stilstaan of langzaam rijdend verkeer. Eigenlijk wel eens lekker. De afstand valt dan ook mee.
Je kunt ook wat meer naar de omgeving kijken i.p.v. geconcentreerd achter het stuur zitten. Hoog in de lucht, net boven de boomtoppen. Schitterend hoe de vogels aan het genieten zijn van de harde wind. Op dat moment zou ik willen dat ik ook een vogel ben. Gewoon lekker op de wind meevoeren. Laat maar waaien. Geen weet hebben van Code Geel. Lekker tegen de wind in omhoog en dan vleugels wijd en laten gaan. Van links naar rechts. Omhoog en omlaag door de wind opgepakt worden. Het waren behoorlijke rukwinden en de regen slaat flink tegen de autoruit aan, ruitenwissers op een snelle stand. De vogels hebben er geen last van. Voor hen geldt geen Code Geel, ze hebben  geen idee! Ze genieten alleen van deze wind die hen meeneemt.